Stage deelnemers

 

In verband met de nieuwe wetgeving persoonsgegevens, kunnen we helaas de stagiaires niet bij naam noemen. Helaas ook geen foto’s bijvoegen, maar ondanks dat….we vertellen graag hun verhaal.

 

In augustus 2016 is deze nieuwe stagiair, de derde in de rij, met zijn stage gestart bij GARAGE33. Hij heeft zelf voor de plek gezorgd, gewoon binnen wandelen met de vraag of hij hier kan stage lopen. Hij is 19 jaar en woont in Emmeloord.

Hij doet de opleiding motorvoertuigentechniek, 3e jaar voor 1e autotechnicus aan het Deltion College in Zwolle.

Deze jongeman heeft meerdere stageblokken aan elkaar kunnen krijgen en is zodoende best een lange tijd bij onze garage aan het werk. Hij vindt het gezellig “klein maar fijn” zegt ie. Er is genoeg aandacht voor een stagiair, hij heeft ook andere ervaring wat dat betreft. Super naar zijn zin, aldus deze stagiair.

Veel werkzaamheden kan hij zelfstandig doen, extra handen bij diverse klussen zijn erg handig. De praktijkervaring is super goed, hij heeft daardoor een flinke inhaalslag gemaakt. Ervaart de hulp en adviezen van Christiaan en Arnold als heel plezierig.

Misschien gaat hij nog door studeren……carrosserie/bedrijfskunde?….hij weet t nog niet. Mogelijk in de toekomst het bedrijf van zijn vader overnemen. Hij wil in ieder  geval meer kennis vergaren voor een eventueel eigen bedrijf.

Deze leerling past prima binnen het team. Maakt gemakkelijk een praatje met de klant. Pakt de werkzaamheden goed op. Kortom…..een prima werknemer.

Inmiddels heeft deze stagiair een vaste plek binnen het team van monteurs gekregen. Hij gaat nog een dag in de week naar school. Heeft plezier in het werk en leert dagelijks flink bij.

 

 

Afscheid 2e stagiair 

Vrijdagmiddag 30 september hebben we afscheid genomen . Hij is inmiddels aan een nieuwe opleiding begonnen. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we hem bedankt voor zijn inzet en wensen hem succes met zijn vervolg opleiding.

In januari 2016 is hij bij ons gestart met zijn stage. Hij is 17 jaar en gaat naar ROC Friesepoort opleiding Entree.

Entreeopleiding is een korte opleiding waarin de leerling wordt voorbereid op niveau 2. Wanneer een vervolgopleiding niet haalbaar is, wordt de kandidaat voorbereid op werken. Er wordt veel aandacht op school besteed aan Nederlands en rekenen. Onze stagiair heeft gekozen voor techniek, 1 dag in week krijgt hij praktijk in een technieklokaal. Doel voor hem is door te stromen naar niveau 2. Welke technische opleiding het gaat worden weet hij nu nog niet.

Onze tweede stageloper heeft al verschillende werkzaamheden gedaan in de garage. Hij vindt het leuk werk en begint ook al een aardig woordje mee te praten. Van stille jongen naar een leuke spraakzame medewerker…..nog even geduld. Contact met klanten is nog lastig voor hem.

Banden wisselen, ophangsysteem vervangen, lampen verwisselen enz. zijn de werkzaamheden die hij al doet, uiteraard onder toeziend oog van Christiaan en Arnold. Ze willen ook de apparatuur uitleggen, maar daar weet deze jongeman al best wat vanaf. Op donderdag en vrijdag is hij te vinden in de garage.

Tijdens de middagpauze gaat hij naar huis om de honden uit te laten. Dat doet hij graag. Inmiddels heeft als 17-jarige zijn autorijbewijs gehaald. Super goed gedaan.

Wij wensen hem veel succes en intussen hebben we het goed met zijn hulp.

 

 

 

 

Op vrijdag 7 augustus 2015 hebben wij afscheid genomen van onze 1e stagiair.

Dat deden we onder het genot van een hapje en een drankje. Gezellig met bekenden van hem in onze garage. Hij heeft als dank voor zijn inzet een professionele gereedschapsset meegekregen.

Vanaf oktober 2014 was deze eerste stagiair elke vrijdag te vinden in onze garage. Hij was leerling bij de Optimist en deed een snuffelstage bij ons, om te ervaren of autotechniek iets voor hem is. Deze duurt normaal gesproken 10 tot 12 weken, maar onze stagiair heeft bijgetekend tot de zomer. De tijd gaat snel en inmiddels heeft hij zijn diploma bij de Optimist op zak. De volgende opleiding is autotechniek! Heel mooi dat een tijd meelopen bij ons in de garage hem enthousiast heeft gekregen om door te leren in deze branche.  Hij is erg leergierig en pakt alle opdrachten goed op. Alle voorkomende werkzaamheden lieten we hem doen onder toezicht en met onze hulp. Hij is enthousiast geworden. Zijn keuze voor een volgende studierichting is hierdoor duidelijk geworden.  Ook laswerkzaamheden mocht hij doen en dat gaf vaak een grote grijns op zijn gezicht. Misschien wil hij ook wel de richting van schadeherstel gaan doen, alles is nog mogelijk.

We wensen onze eerste stagiair heel veel succes en plezier bij de volgende opleiding!